Hogyan készüljek a felvételire? Első lépések: legyen rend körülötted!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

“Ha rendet raksz magad körül, akkor benned is megteremtődik a rend.”

Hogyan készüljetek fel a felvételire való tanulásra?

A felvételire való készülés felborítja a gyerekek eddigi tanulási szokásait, az egész család napirendjét, időbeosztását. Most át kell alakítani a család, de elsősorban a felvételiző gyermek körüli rendszert. Legkönnyebben ezt úgy tudjátok megtenni, ha kívülről befelé haladtok.

Most a megfelelő külső körülmények megteremtéséhez adunk tippeket.

1. lépés: Rakjatok rendet a szobájában, a személyes terében az íróasztalán!

Selejtezzétek ki a megunt játékokat, a kinőtt ruhákat, cseréljétek ki a nyári ruhatárát az őszire! Selejtezzétek ki, vagy pakoljátok el a tavalyi jegyzeteit, füzeteit, könyveit, csak azok a dolgok maradjanak a szobájában, amire valóban szüksége lesz!

2. lépés: Legyen mindennek helye!

Teremtsetek rendszert a dolgok között úgy, hogy mindennek megvan az állandó helye! Ha kell, szerezzetek be egy új fiókos szekrényt vagy irattartót – bár ha az első lépést betartjátok, feltehetőleg erre nem lesz szükség, mert felszabadul egy csomó hely 😊.

3. lépés: Kapjanak külön helyet a felvételire készüléshez szükséges dolgok!

Nagyon sok kinyomtatott feladatlap keletkezik a felkészülés során. Ezeknek legyen külön helye. A feladatlapok legyenek rendszerezve, akár az elején egy táblázatba feljegyezve, hogy melyik feladatlapokat töltötte ki már a tanuló.

Kapjon az asztalon helyet egy lámpa, egy óra, íróeszköz tartó, az online tananyagok megtekintéséhez laptop, vagy asztali számítógép. Mindez úgy, hogy az asztalon maradjon megfelelő nagyságú felület a feladatlapok kitöltésére is.

Ha kész a külső rend, az segít egy hatékony belső rend kialakításában is. Erről lesz szó a következő levelünkben.

Sikeres felkészülést, jó tanulást kívánunk!

Szólj hozzá!

A szerzőről

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.