Aktuális határidők: október 20. és 31.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Már megjelent a szeptemberben induló tanév rendje, amiből az is kiderül, pontosan mikor és milyen teendők várnak a 2022/23-as tanévben a középiskolába felvételizőkre. 

A központi felvételi vizsgák időpontja:

2023. január 21. 

Ezen a napon 10 órától írják a diákok a központi írásbeli felvételi vizsgát.

Addig azonban még sok teendő van! Mi is folyamatosan tájékoztatunk Benneteket az aktuális határidőkről, osztunk meg veletek fontos, hasznos információkat.

Az első határidők az  iskoláknak jelentenek feladatot:

Október 20-ig az összes középiskolának közzé kell tennie a felvételi tájékoztatóját – ebből kiderül, milyenek a pontszámítási szabályok, milyen tagozatokat (pontosabban tanulmányi területeket) hirdetnek meg, kötelezővé teszik-e a központi írásbeli felvételit, tartanak-e szóbelit. A felvételi tájékoztatókat az iskolák oldaláról tölthetitek le.

2022. október 31-ig kell az általános iskoláknak tájékoztatni a nyolcadikosokat (és szüleiket) a felvételi menetéről.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az iskoláknak nem kötelezettsége a 6. és 4. osztályban felvételizők tájékoztatása. Mivel nem is érdekük az, hogy tanulóik elhagyják az iskolát, ezt általában nem is teszik meg. A 6 és 8 osztályos gimnáziumba jelentkező gyerekek szüleinek önállóan kell figyelni a határidőket, és a felvételihez szükséges hivatalos lépéseket megtenni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Szólj hozzá!

A szerzőről

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.